BAP-concert

BAP, hoor ik je nou denken. Wie zijn dat ook alweer? En dan na lang nadenken: o ja, hadden die niet ooit eens een hitje hier met Kristallnaach? Ja, die dus. Het merendeel van het Nederlandse volk zal ze inderdaad daarvan kennen. Daarvoor en daarna hebben ze de top40, top50 of welke top dan ook, hier niet meer gehaald. 
En eigenlijk onterecht. Al een dikke 30 jaar zijn ze actief, weliswaar niet in de compleet zelfde bezetting, maar met als bindende factor Wolfgang Niedecken, de zanger. Zelf kende ik BAP ook alleen van Kristallnaach totdat ik bij een vriend begin jaren 90 meer werk van ze hoorde. Hij had een hele zooi LP’s. Toen ook eens een paar CD’s aangeschaft en in 1996 zijn we dan ook voor het eerst naar een concert van ze geweest in Bremen. In 2002 was het wederom zo ver en was de tijd rijp om weer eens een concert te bezoeken. En wederom in Bremen. Prachtige zaal overigens (Pier 2). En de mannen (en soms ook vrouwen), waarvan een deel op leeftijd kunnen er wat van. Een dikke 3 uur staan ze op het podium oude en nieuwe hits (de echte fans kennen wat meer nummers dan Kristallnaach) te spelen. 
Inmiddels zijn ze wederom op tournee en gaan we ze dit keer weer eens bewonderen. En dit keer eens niet in Bremen, maar in Aurich. Iets dichterbij en wat gunstiger is, op een zaterdag (28 maart a.s.). Voor de werkende mens wel aantrekkelijk. En euh… wil je er ook bij zijn en het is nog niet uitverkocht… kaarten niet kopen via ticketbureaus in Nederland, want je wordt afgezet bij het leven. Ik zag ze staan voor 79 of 89 euro. Direct aan de zaal zijn ze te bestellen voor 37 euro. Scheelt een slok op een borrel, en het verschil kan je mooi gebruiken voor een slok, want zo’n concert gaat niet zonder een lekker duits biertje. ;-) 
Nou ja, anyway, wij zijn er bij en ondanks dat het 100km van Groningen is, blijven we daar overnachten in het hotel zo’n beetje naast de concertzaal, dus we kunnen kruipend terug. ;-)

image_pdf