Toch nog een halve marathon dit jaar?

Had ik me afgelopen vrijdag in geschreven voor mijn 1e officiële halve marathon op 31 maart 2012 a.s. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan en zou eigenlijk die afstand nog een keer dit jaar willen gaan lopen. Na mijn ruim 16,5km van afgelopen zaterdag weet ik dat het haalbaar is. De tijd is dan van ondergeschikt belang.
Dacht nog aan een leuke duurloop op 1 van de 2 komende zaterdagen of ergens in de week tussen kerst en oud en nieuw.

Bij wat rondlezen op fora en websites kwam ik een halve marathon tegen op oudjaarsdag in Blijham. Een kilometertje of 35-40 van Groningen. Inschrijven hoeft nog niet, kan op de dag zelf. Heb even naar de weersvooruitzichten gekeken en die zien er, op dit moment althans, voor die dag heel aardig uit. Het gaat hier om de Tjeerdsma oudjaarsdagloop. Het leuke is dat er ook met hazen gelopen wordt, zodat je in een groepje met een haas kan lopen die op een bepaald schema loopt.
Ga dus nu ernstig overwegen om oudjaarsdag die 1e officiële halve marathon te gaan lopen om een tijd te zetten. En dan op 2 januari te beginnen met mijn proeflidmaatschap bij Loopgroep Astrea en dan is de uitdaging natuurlijk om op 31 maart de tijd die ik dan op 31 december gezet heb te verbeteren.
Dus ipv. nog 102 dagen zou het ineens 11 dagen zijn voor mijn 1e halve marathon.

To be continued dus…

image_pdf