Op bijna tweederde van de Road2RotterdamAlmost two-third of the Road2RotterdamZwei-drittel auf dem Weg zu Rotterdam

12 weken geleden begon ik met Mijn schema voor de marathon van Rotterdam

Tot dusverre volg ik dit trouw en zaterdag 23 februari verbrak ik voor het eerst dit jaar mijn afstandsrecord, door 30,13km te rennen (en daarna nog een kleine 2km uit te lopen, al wandelend en dribbelend). Door een paar extra trainingen is het surplus aan kilometers opgelopen tot ruim 47 kilometer. In februari liep ik ruim 179 kilometer terwijl er 127,5km in het schema stond. In maart wacht me nog 193 kilometer.

Een kleine 2 weken geleden langs de Runners World voor een paar extra schoenen. Ze bestonden 25 jaar en hadden een 25%-kortingsactie op Asics. Nu loop ik de laatste maanden weer heel fanatiek op Asics. In december had ik de Gel Fortitude 6 aangeschaft. Mijn idee was om hier nog een extra paar van aan te schaffen, maar doordat ik nu toch wat lichter was, durfden ze de Gel Nimbus 14 aan, die bij de test ook heerlijk liepen. Deze schoenen zijn toch een grammetje of 30 lichter dan de Fortitudes. Vorig jaar op de nog lichtere Lidl-schoenen het ene PR na het andere gelopen, maar die bleken achteraf minder geschikt te zijn en wellicht de oorzaak te zijn van de achillespeesklachten.

De vorm komt langzaamaan, maar hopelijk niet te snel. Na gisteravond, 26 februari naar de try-out te zijn geweest van de nieuwe voorstelling van Dolf Jansen in het Kruithuis, waarvan de titel luidt ‘Topvorm’, bespeurde ik vanochtend ook de topvorm bij mij. Er stond een 15 kilometer in het schema, maar vanwege de al reeds extra gelopen kilometers wilde ik dit inkorten tot een uurloopje op redelijke snelheid en dat is me gelukt. Zo liep ik 11km in 56’55. De laatste keer dat ik zo snel een 11km had afgelegd was tijdens mijn 12km-trainingsloopje op 26 november 2000, toen ik na 12km 1:01:48 klokte. Tja, alle oude gegevens zijn bewaard gebleven. 😉

Aanstaande weekend staat er een 25km-duurloop op het programma. Wil het iets rustiger aan doen. 10 maart volgt de Afsluitdijkrun, waarbij ik wil proberen op 5’30″/kilometer te lopen. Wordt een leuk evenement met kennismaking met veel andere bekende en minder bekende lopers. En als ik in mijn opzet slaag, geeft dat een mooie indicatie voor de Rotterdam marathon.
Een week later wil ik 32 kilometer, maar het wordt een lastig weekend met bezoek enzo. Wellicht zondagmiddag een duurloop.
En het weekend van 23/24 maart staat de 35 kilometerduurloop gepland. Een week later loop ik een halve marathon tijdens de Astrea run. Als ik daar een PR weet te verbeteren is dat mooi meegenomen, maar geen doel op zich. Dan is het nog 2 weken rustig aan doen tot de marathon.

En passant het geboekte hotel in Capelle aan den IJssel gecancelled, omdat me een slaapplaats bij familie werd aangeboden op ongeveer 1km loopafstand van de Coolsingel, waarvoor mijn hartelijke dank uiteraard. Da’s natuurlijk hardstikke aardig en mooi, want dan kan ik zondagochtend in alle rust naar de start wandelen en gelijk een beetje inlopen. En na afloop ‘kruipend’ terug. 😉

image_pdf