Ingeschreven voor 1e marathon

Zo’n kleine 15 jaar geleden had ik een collega die de marathon van Rotterdam zou lopen en hem toen ook liep. Ik had me toen voorgenomen ook ooit eens die marathon te gaan lopen. Rond de eeuwwisseling liep ik wat hard, maar verder dan 10km kwam ik niet. Nu ook zo’n kleine 2 jaar geleden na de 4 mijl van toen ben doorgelopen en de afstanden wat groter werden, begon het toch weer te kriebelen: eigenlijk wil ik die marathon toch een keer gaan lopen. En zo kwam deze toch op mijn planning te staan. Er waren er meerdere op twitter en facebook die deze marathon ook wilden gaan lopen en het plan om deze dan gezamenlijk te gaan lopen (of in ieder geval te beginnen) werd dan ook gemaakt.
Nadat de site van Rotterdam Marathon al een aantal weken aangaf de inschrijving binnenkort geopend zou worden was het donderdag 20 september zo ver. Bij thuiskomst zag ik wat twitterberichten die meldden dat de inschrijving voor de Rotterdam Marathon was geopend. Hield ik dat al een hele tijd in de gaten, maar was dus ongeveer geopend in de tijd dat ik van werk naar huis fietste. 😉
Omdat dit mijn marathondebuut wordt en ik zo snel mogelijk wilde inschrijven dit gelijk gedaan. Er worden een zooi vragen op je afgevuurd, waarvan je de relevantie afvraagt, zoals “wat voor werk je doet”. De vraag mbt tot in welk startvak je wil starten is wat nuttiger. Dat vereiste weer overleg met een groepje lopers, die ik ken van de loopgroep, twitter en faceboek. Wat hadden zij opgegeven. Loopgroepgenoot Bas gaf aan 4:00-4:30 te hebben opgegeven. Om dan in ieder geval in hetzelfde vak als hem te kunnen starten dat ook maar gedaan. Het streven is onder de 4 uur te lopen, maar we zien wel hoe het allemaal loopt.
14 april gaan we, dat zijn Bas, Tamara, Andrina, Ruben en ondergetekende, en er zullen er wellicht nog wat bij komen, er helemaal voor. Voor de meesten van ons is het het marathondebuut. Komende winter lekker doortrainen en wat duurvermogen opbouwen, maar heb er in ieder geval zelf erg veel zin in.

Verdere plannen met betrekking tot deze dag worden nog gesmeed.

image_pdf