De garderobe (met name broeken)

De laatste jaren moest ik steeds grotere kledingmaten aanschaffen. Spijkerbroeken met maat 38/34. Ik paste niet meer in mijn 34/34 op een gegeven moment. Er ligt zelfs een spijkerbroek maat 40/34.

Een paar maanden geleden constateerde ik dat die 38/34 ineens te ruim wordt. Op een gegeven moment ziet het er dan ook niet meer uit. De 34/34 uit de kast gepakt, maar helaas, deze paste nog niet. Nog wel erg strak, sterker nog, ging ook niet dicht, ondanks intrekken van de buik.
Tja, dan toch maar nieuwe aanschaffen. Gelukkig is het dan ook net weer tijd voor de uitverkoop en aangezien ik toch niet voor de merken ga, ben ik dan ook niet al teveel kwijt voor een 3tal nieuwe broeken in maat 36/34.
Echter, na 2 maanden gaan ook deze weer ruim zitten. Overigens zal ik 1 van de 3 sowieso voorlopig niet aan doen, want dat was een thermobroek, ideaal toen het -8 was op de fiets naar het werk.

Vanochtend eens de oude, nog niet versleten, broeken uit de kast gehaald en eens even gepast. De 34/34 was toch nog te krap. Maar er lag een 35/32 waar ik weer in kon zonder dat ie te strak zit. Dus da’s een mooie meevaller. En over een paar maanden proberen we die anderen wel weer eens, mits het gewicht verder blijft afnemen.
En bij de volgende uitverkoop weer nieuwe aanschaffen. 😉

image_pdf